A karám

Innovatív újragondolása a gyermekjárókáknak

Kihasználjuk a korszerű technikákat és lehetőségeket, hogy az eredmény egy 21. századi megoldás legyen a járókák között. A kialakítás során törekedtünk az olyan megoldások használatára, amelyek a gyermekek számára egy nagyon kellemes és otthonos környezetet teremtenek. Ezért esett a választásunk a fára, ami a természetességet viszi az általunk elképzelt élettérbe.

A natúr szín mellett eljátszottunk a gondolattal, hogy milyen is lenne színes elemek használatával a járóka. A látványtervek készítése során készült verzió a hangsúlyos, erős színek alkalmazásával is, ami igazán gyermeki játékosságot kölcsönöz a karámnak. A kivitelezés során pedig egy elegánsabb, kellemes gyöngyház fehér árnyalatba bújtatott verziót készítettünk. A választás igazán jónak tűnt, mert bármilyen környezetbe is helyeztük el, a helység összképét cseppet sem rombolta, így az otthonokba – főleg a nappaliban történő elhelyezés esetén – a natúr verzió mellett talán ez a legkellemesebb választás.

Gyermekszobákba, ahol eleve az ingerszegény környezet megtörése a cél, már sokkal bátrabban használhatóak a rajzfilmek színvilágát idéző árnyalatok. A választott festék a RAL színskála bármely színében elérhető, jellegét tekintve pedig rendelkezik az összes tanúsítvánnyal, ami a gyermekjátékokra történő alkalmazáshoz szükséges.

Amitől több, mint egy járóka

Kreatív falak: fekete krétás tábla és fehér mágnese tábla került elhelyezésre, melyre a gyerekek könnyedén rajzolhatnak.

LED világítás a kis házban, ami mozgásérzékeléssel kiegészülve a gyermek benntartózkodás alatt gondoskodik a megvilágításról. A színekkel tetszőlegesen lehet játszani, mini színterápiás célokkal is.

Projektor elhelyezése zárt dobozban, amellyel a falra vetítve akár a régi idők diavetítését, akár a mai idők rajzfilm megjelenítését lehet megoldani.